گل میخک (dianthus) عزیز عطر و رنگی شاد را به حاشیه ها یا ظروف آفتابی می آورند. این گیاه مقاوم و سازگار که با نام pinks نیز شناخته می‌شود، از گیاهان یکساله کم رشد گرفته تا گیاهان چند ساله بلندتر (مانند میخک) متغیر است. میخک از بهار گاهی تا یخبندان پاییزی دوباره شکوفا می شود. نکات تخصصی ما در مورد کشت گل میخک، برداشت پرباری را تضمین می کند. در این مطلب از سایت ، ما به نحوه کاشت گل میخک (dianthus)، رشد و برداشت، قلمه و تکثیر گل میخک در باغ گیاهی خانه شما و روش برداشت و استفاده از آن پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

اطلاعات اساسی در مورد گل میخک

  • نام گیاه شناسی: Dianthus spp
  • نوع گیاه: گل
  • قرارگیری در معرض نور خورشید: خورشید کامل
  • pH خاک: خنثی
  • زمان شکوفایی: بهار,تابستان
  • رنگ گل: رنگ صورتی, رنگ بنفش, قرمز, سفید
  • منطقه سختی: 4,5,6,7,8
  • ویژگی های خاص: پروانه ها را جذب می کند

گیاه شناس یونانی باستان تئوفراستوس (حدود 371-287 قبل از میلاد ) نام آن را به تیره Dianthus داده است: “گل الهی” ( dios + anthos ). از آن زمان، باغبان‌ها مجذوب جذابیت این گیاهان شده‌اند: رایحه‌ای شیرین و تند و شکوفه‌ های حاشیه‌ دار دوست‌داشتنی در رنگ‌های مختلف (صورتی، سفید، یاس، زرد، قرمز، دو رنگ). میخک به دلایل زیادی محبوب هستند. آنها علاوه بر مقاوم بودن و سازگاری، گلدهی طولانی نیز دارند و اگر گلهای پژمرده را از بین ببرید، در طول فصل تابستان نیز گل می دهند. عطر آنها دوست داشتنی است – شبیه به میخک. گل ها همچنین پروانه ها، مرغ مگس خوار و دیگر گرده افشان ها را به باغ جذب می کنند. و در برابر گوزن مقاوم هستند. نام رایج pinks به دلیل رایج ترین رنگ آنها (صورتی شدید) نیست، بلکه به خاطر لبه های لبه دار منحصر به فرد شکوفه های 5 گلبرگ آنها است که به نظر می رسد با قیچی صورتی بریده شده اند.

روش کاشت گل میخک | شرایط رشد، نگهداری، برداشت و استفاده از گل میخک

نحوه کاشت و برداشت گل میخک

گل میخک چند ساله است یا یک ساله؟

دیانتوزها می توانند سالانه، دو ساله یا چند ساله باشند. جنس Dianthuses بیش از 300 گونه را پوشش می دهد. به عنوان مورد علاقه باغبانان، آنها به طور گسترده پرورش داده شده اند و هیبرید شده اند. بیشتر واریته ها 10 تا 20 اینچ ارتفاع دارند، اما واریته های میخک از پوشش های زمین خزنده سالانه تا گیاهان چند ساله با ساقه بلند 24 اینچی (مثل میخک) مناسب برای برش می باشند. این جنس همچنین شامل Sweet Williams ( D. barbatus ) است که چند ساله دوساله یا کوتاه مدت هستند. بسته به تنوع،میخک ها به مرزهای باغ آفتابی، باغ های سنگی یا ظروف شادی می بخشند. آنها به ویژه هنگامی که با هم جمع می شوند به عنوان گیاهان بستر عالی به نظر می رسند.

کاشت گل میخک

میخک ها به آفتاب کامل نیاز دارند (آنها در سایه رشد نمی کنند) و خاک با زهکشی خوب (آب ایستاده باعث پوسیدگی ریشه ها می شود). در صورت لزوم زهکشی خاک را بهبود بخشید (مثلاً با خاک سنگین مخلوط کنید).

زمان کاشت گل میخک

  • در اوایل بهار زمانی که سرمای خفیف هنوز امکان پذیر است، بذر را مستقیماً در خارج از منزل بکارید. اگر گیاه کوچکی را پیوند زده اید، در ماه های سردتر در بهار یا پاییز بکارید تا ریشه های عمیق را تشویق کنید.
  • اگر بذرها را در داخل خانه بکارید، 10 تا 12 هفته قبل از آخرین یخبندان بهاره شروع کنید.

نحوه کاشت گل میخک

  • هنگام کاشت مستقیم در فضای باز، فقط به آرامی با خاک بپوشانید. بذرها برای جوانه زدن نیاز به نور دارند.
  • در صورت نشاء، گیاهان را با فاصله 6 تا 12 اینچ از هم (بسته به تنوع) برای گردش هوا خوب بکارید. طوری تنظیم کنید که تاج با سطح خاک همسطح باشد و کمی آب کنید.
  • اگر بذرها را در داخل خانه بکارید، دانه ها را به آرامی در محیط گلدان مرطوب فشار دهید. به آرامی بپوشانید و مرطوب نگه دارید. حرارت پایین را اعمال کنید. هنگامی که نهال ها در خاک شکستند، سینی های بذر را در یک پنجره آفتاب گیر قرار دهید. جوانه زدن یک ساله در حدود 10 روز، چند ساله در 3 هفته. نهال ها را زمانی که چهار دسته برگی دارند و خطر سرمازدگی وجود ندارد سفت کنید و پیوند بزنید.

نحوه کاشت گل میخک

رشد گل میخک

  • اجتناب از مالچ، به خصوص نزدیک به ساقه. گردش هوای خوب برای جلوگیری از پوسیدگی طوقه مورد نیاز است.
  • فقط زمانی آبیاری کنید که خاک خشک شده باشد و مراقب باشید زیاد آبیاری نکنید.
  • چند بار در طول فصل رشد با کود متعادل (مقادیر مساوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم) یا کود گوجه فرنگی غنی از فسفات کوددهی کنید.
  • گل‌های پژمرده سر مرده، ساقه‌ها را نیز برای شکوفه‌های بیشتر جدا می‌کنند.

 

  • گیاهان را پس از گلدهی در اواخر تابستان برش دهید تا دسته دوم گل را در اواخر فصل تشویق کنید.
  • اگر شکوفه ها برداشته نشوند، بسیاری از واریته ها خود دانه می شوند.
  • در پایان فصل، شاخ و برگ های همیشه سبز را برای پاییز و زمستان بگذارید یا ساقه ها را تا 1 تا 2 اینچ بالاتر از سطح خاک برش دهید.
  • گیاهان مستقر را هر 2 تا 3 سال در اوایل بهار یا پس از گلدهی تقسیم کنید.

رشد گل میخک

واریته های توصیه شده گل میخک

خانواده میخک ها شامل بیش از 300 گونه و صدها گونه هیبریدی است. طبق گفته انجمن Dianthus آمریکای شمالی، اینها بهترین گونه ها برای باغچه های خانگی هستند:

  • Hardy rock garden pinks: میخک های آلپ  (Dianthus alpinus )  و میخک های چدار  (D. gratianopolitanus)  و هیبریدهای آنها. گل‌های کوچک با رایحه قوی روی گیاهان 2 تا 6 اینچی. برگ های سبز خاکستری چمن؛ مقاوم در مناطق 3 تا 9
  • Cottage pinks (D. plumarius): گل‌هایی با رایحه میخک، یاسی-صورتی. شاخ و برگ های علف مانند، 12 تا 15 اینچ بلند. سر مرده برای شکوفایی مجدد در پاییز; مقاوم در مناطق 3 تا 9
  • China pinks (D. chinensis):  گلهایی با معطر ملایم روی ساقه های 6 تا 10 اینچی بلند روی تپه هایی با ارتفاع 3 تا 4 اینچ. گیاهان چند ساله مقاوم در مناطق 7 تا 10
    سر خوشه‌ها ، به عنوان مثال، ویلیام شیرین  (D. barbatus) : دسته‌هایی از گل‌های سفید، صورتی، قرمز یا ماهی قزل آلا تک یا دوتایی روی ساقه‌های 12 تا 24 اینچی بلند. چند ساله سالانه، دو ساله یا کوتاه مدت؛ مقاوم در مناطق 3 تا 9
  • Clusterheads, e.g. Sweet William (D. barbatus): شکوفه های چند گلبرگ روی ساقه های 12 تا 24 اینچی. شاخ و برگ مجعد، سبز آبی؛ مقاوم در مناطق 5 تا 8. میخک های مرزی چند ساله مقاوم (با نام مستعار “میخک های وحشی”) را به جای گونه های حساس به سرما که نیاز به گلخانه دارند، انتخاب کنید.

گونه های معطر متفرقه مقاوم در مناطق 3 تا 8 عبارتند از:

  • Sand pink (D. arenarius) : قد 6 تا 10 اینچ با حاشیه عمیق، شکوفه های سفید
  • Noe’s pink (D. petraeus ssp. noeanus): گونه‌ای آلپ با گل‌های سفید
  • Superb pink (D. superbus):  با نام مستعار صورتی حاشیه‌دار، به‌خاطر گلبرگ‌های پر و عمیق آن.
  • Grenadin Yellow’ (D. caryophyllus) : قد 16 تا 20 اینچ، شکوفه های زرد کرمی

واریته های توصیه شده گل میخک

برداشت گل میخک

میخک گلهای شاخه بریده عالی می سازد. بسیاری از واریته ها دارای رایحه ای تند و ماندگاری طولانی 7 تا 21 روزه هستند. برای چیدمان گل ها را زمانی که تازه باز می شوند، ببرید. پایین ساقه ها را به صورت مایل، درست بالای یک گره روی ساقه ببرید. برگ های غوطه ور در آب را بردارید. هر 3 روز یکبار آب را تعویض کنید. بعد از 1 هفته ساقه ها را مجددا برش دهید.

نکته: در زمان تودور و ادوارد میخک نام‌های مختلفی داشت. گل گلی و گوش قرقاول. به میخک کلبه ای و صورتی میخکی نیز معروف است. گلبرگ های گل میخک خوراکی هستند. قبل از استفاده، پایه گلبرگ تلخ را بردارید و دور بریزید.

آفات و بیماری های گل میخک

  • دیانتوس در برابر گوزن مقاوم است.
  • بیماری ها :

    زردآلوی –  سوختگی بوتریتیس –  لکه برگی –  پوسیدگی ریشه و ساقه –  زنگ زدگی –  پژمردگی

  • آفات :  شته ها ، ملخ ها،  راب ها و حلزون ها ، حشرات بذرپاش

آشپزی با گل میخک

گلهای میخک خوراکی هستند. گاهی اوقات گلبرگ ها را شیرین می کنند و به عنوان تزئین خوراکی استفاده می کنند. پایه گلبرگ تلخ را قبل از مصرف دور بریزید و از بلعیدن شاخ و برگ و ساقه آن خودداری کنید، زیرا می توانند باعث سوء هاضمه شوند.

آشپزی با گل میخک

سخن آخر

در این پست ما به اطلاعات اساسی در مورد گل میخک؛ کاشت؛ رشد و برداشت گل میخک پرداختیم. امیدواریم این روش ها به شما در کاشت و پرورش گل میخک کمک کرده باشند. در صورت مفید بودن مقاله، لطفاً آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

4)گل گلایول

گل گلایل: آشنایی با یکی از زیباترین گل‌ها

گل گلایل، که به فرانسوی با نام “glaïeul” شناخته می‌شود و نام علمی آن “Gladiolus” است، یکی از سرده‌های زیبا و محبوب گیاهان گلدار است. این گل با غده مستور از پوشینه‌های توری یا الیافی و برگ‌های پهن که خطی یا شمشیری هستند، جذابیت خاصی به باغ‌ها و محیط‌های سبز می‌بخشد. همچنین در این مطلب، به بررسی روش‌های نگهداری، کاشت و تکثیر گل گلایل و بررسی بیماری‌ها و آفات آن خواهیم پرداخت. آماده شوید تا در دنیای زیبای گل گلایل سفری فراموش‌نشدنی را آغاز کنیم.😉💕

درباره گلایل

این گیاهان گلدار دوست داشتنی بخشی از خانواده زنبق (Iridaceae) هستند و معمولاً به عنوان “glads” شناخته می شوند. گلایل‌ها در رنگ و اندازه های زیادی در دسترس هستند. از هیبریدهای کوچکتر که کاملاً در ظروف قرار می گیرند تا هیبرید با گل های بزرگ Grandiflora.

معمول‌ترین گلایل‌ها معمولاً بین 50 تا 150 سانتی متر ارتفاع دارند. اما گلایل گل‌هایی در اندازه‌های متفاوت هستند؛ از شکوفه‌های «مینیاتوری» با قطر کمتر از 3 اینچ تا گل‌های «غول‌پیکر» بزرگ‌تر از 5 اینچ! گونه های بلندتر گلایل، اغلب در پشت باغ قرار می گیرند تا به خوبی گیاهان کوتاهتر را تکمیل کنند.

گلایل نماد چیست؟ سمبل گل گلایول

گل گلایل نمادی از احترام است و به همین دلیل این گل با رنگ سفید برای ترحیم بسیار کاربرد دارد. در واقع گلایل سمبلی از آرامش و ادای احترام است.

نگهداری و مراقبت از گل گلایل را در این مطلب آموزشی بلاگ اطلس گل بخوانید. با بهترین تکنیک های کاشت و نگهداری گلایول.

یاد بگیرید چگونه گلایل های زیبا را بکارید و از آنها مراقبت کنید

نکات کاشتن

برای برخورداری از بهترین شکوفه ها، گلایول‌ها را در آفتاب کامل (6 تا 8 ساعت نور خورشید در روز) در خاکی با زهکشی خوب که نسبتاً حاصلخیز است بکارید. این گل ها در خاک سنگین و خیس عملکرد خوبی نخواهند داشت. کمپوست (هوموس) را در خاک خود مخلوط کنید تا قوام و حاصلخیزی را بهبود بخشد.

زمان کاشت گلایل

زمانی که خطر یخبندان و سرما برطرف شد و خاک تا حداقل 55 درجه فارنهایت (13 درجه سانتیگراد) گرم شد، کاشت پیاز گلایل را در بهار شروع کنید.

از آخرین تاریخ یخبندان تا اوایل تابستان، هر ده روز یا بیشتر، یک دور دیگر پیازش را بکارید. این منجر به شکوفه های مداوم تا اوایل پاییز می شود!

بسته به تنوع، بین 60 تا 90 روز از زمان کاشت پیاز گلایل طول می کشد تا پیازها ریشه دار شوند، رشد کنند و شکوفا شوند.

نحوه کاشت گلایول

  • باغ خود را آماده کنید تا خاک را به عمق حدود 30 تا 40 سانتی متر شل کنید. پس از شل شدن خاک، یک لایه 5 تا 10 سانتی از کمپوست یا کود دامی کهنه شده مخلوط کنید.
  • برای اطمینان از شکوفه‌های بزرگ، پیازهایی بکارید که قطرشان 3.5 سانتی متر یا بیشتر باشد.
  • پیاز گلایل را در سوراخی به عمق 10 سانتی متر قرار دهید و انتهای نوک تیز آن رو به بالا باشد. با خاک بپوشانید و محکم فشار دهید.
  • پیازها را با فاصله 15 تا 20 سانتی متر از هم فاصله دهید.
  • اگر گلایلی را عمدتاً برای گل های شاخه بریده پرورش می دهید، آنها را در ردیف بکارید. نگهداری از گیاهان و برداشت گل های گلایل به این صورت آسان تر است.
  • اگر گلایل با گل‌های دیگر در حاشیه یا بستر یکساله کاشته می‌شود، پیازها را در گروه‌های ۷ تایی یا بیشتر بکارید تا بهترین برداشت را داشته باشید.
  • در هنگام کاشت، پیازها را کاملا آبیاری کنید.
  • اگر در حال کاشت واریته‌های بلند( گونه های بلند) هستید، حتما آنها را در زمان کاشت، با میخ بکارید. مراقب باشید که با میخ ها به پیاز گل آسیب نرسانید.

چگونه گلایل را بهتر پرورش دهیم

  • برای مرطوب نگه داشتن خاک و جلوگیری از علف های هرز، یک لایه مالچ 2 تا 4 اینچی در اطراف گلایل های خود قرار دهید.
  • اگر کمتر از 2 سانتی متر در هفته باران می بارد، گیاهان خود را به طور منظم در طول تابستان آبیاری کنید. در غیر این صورت، زمانی که در حال رشد هستند به آنها آبیاری کنید تا خاک مرطوب بماند.
  • گلهای پژمرده/مرده را بردارید تا از شکوفایی مداوم اطمینان حاصل کنید. هنگامی که تمام گل های یک ساقه از بین رفت، ساقه را در حدود 2 تا 3 اینچ بالاتر از خاک جدا کنید.
  • حتماً گیاه را دست نخورده بگذارید تا بتواند بالغ شود.

چگونه گلایل بکاریم؟ راه کاشت پیاز گل گیایل را در اینجا بیاموزید. صفر تا صد آموزش کاشت گل گلایول از گلفروشی آنلاین اطلس گل.

ذخیره پیاز گلایل

  1. برای نگهداری در زمستان، بهتر است پیاز گل گلایل را بردارید و ذخیره کنید. نکات زیر را دنبال کنید:
  2. از بیل استفاده کنید و کل گیاه را حفر کنید و قسمت بالایی آن را بگیرید تا آن را از خاک بیرون بیاورید. از کبودی یا زخمی شدن پیازها در حین حفاری جلوگیری کنید. تمام خاک های سست را تکان دهید (آنها را نشویید) و پیازهای آسیب دیده را دور بریزید. ساقه را تا 3 تا 5 سانتی متر بالاتر از پیاز برش دهید. اگر می خواهید پیازهای کوچک را جداگانه ذخیره کنید. اگر آنها را هر بهار دوباره بکارید، طی 2 تا 3 سال شکوفا می شوند.
  3. اگر هوا مساعد باشد اجازه دهید پیازها به مدت 1 یا 2 روز در آفتاب خشک شوند. خاک اضافی را الک کنید و یازها را در تخت یا سینی های چوبی قرار دهید. در یک مکان گرم و هوا به مدت 2-3 هفته درمان کنید. قدیمی ترین پیاز های پایینی (از پایه های جدید) را بردارید و دور بیندازید.
  4. پوسته های روی پیازها را جدا نکنید.
  5. برای جلوگیری از مشکلات بیماری، پیازها را با یک قارچ کش (“گرد و غبار حباب”) گردگیری کنید.
  6. پیازها را در کیسه های کاغذی یا پارچه ای، جوراب شلواری یا کیسه های پیاز قدیمی نگهداری کنید. ظروف را روی هم قرار دهید یا آویزان کنید تا هوا بتواند در میان آنها حرکت کند. پیاز گلایل را در دمای 35 تا 45 درجه فارنهایت (2 تا 7 درجه سانتیگراد) در رطوبت کم نگهداری کنید. یک زیرزمین خنک کاملا مناسب است. اجازه ندهید پیازها یخ بزنند.
  7. این پیاز ها را در بهار دوباره بکارید تا یک سال دیگر شکوفه های زیبا داشته باشید.

انواع گلایل های پیشنهادی

گلایلل ها در اندازه ها و رنگ های مختلفی وجود دارند که محبوب ترین آنها بخشی از گروه های هیبریدی زیر است:

هیبریدهای گراندی فلورا: اینها گلایول های کلاسیک هستند که مقدار زیادی شکوفه های بزرگ (5 تا 6 اینچی) در طیف رنگی تولید می کنند. این گیاهان ساقه‌های گلی تولید می‌کنند که ارتفاع آنها به 4 فوت می‌رسد و در زمستان مقاوم هستند.

هیبریدهای کوتوله گراندی فلورا: این گلدسته‌های مینیاتوری انتخابی عالی برای ظروف و باغ‌های برش هستند، زیرا گل‌های آن‌ها تقریباً نصف اندازه گراندی فلورا هستند و ساقه‌های کوتاه‌تر آنها معمولاً نیازی به چنگ زدن ندارند. آنها همچنین در زمستان مقاوم هستند. گلایل های گلامینی در این گروه قرار می گیرند. آنها در برابر آفات مقاوم هستند و در آفتاب کامل یا نیمه سایه گل می دهند.

هیبرید Nanus: این گلادیول های کوچکتر بسیار شبیه Grandifloras هستند، اما گل های زیادی تولید نمی کنند. آنها تمایل دارند که بیش از حدود 2 فوت ارتفاع نداشته باشند، که آنها را برای ظروف یا فضاهای کوچک مناسب می کند.

برخی از انواع گلایول خاص عبارتند از:

  • “ستاره سیاه” که دارای شکوفه های بنفش مایل به قرمز عمیق است
  • “Candyman” به خاطر گل های صورتی زیبا و عمیقش
  • «Costa» که گل‌های ژولیده به رنگ آبی-بنفش را به نمایش می‌گذارد
  • «پایان رویا» که گیاه پس‌زمینه خوبی است زیرا سنبله گل آن تا 3 فوت بلند است (و دارای گل‌های نارنجی روشن با مرکز زرد بزرگ است)
  • “زمان سرگرمی”، که دارای گل های زرد با لبه های قرمز است
  • “زمان سبز”، برای گل های سبز لیمویی غیرمعمولش
  • “Prins Claus” که دارای گل های سفید با پاشیدن رنگ صورتی روی گلبرگ هایش است
  • “پریسیلا” که گلهای سفید مایل به زرد با مرکز زرد و لبه صورتی تولید می کند.

راه تکثیر و پرورش اصولی گلایل با بهترین تنوع رنگ. کاربرد و خصوصیات گل گلایل چیست

برداشت

برای بریدن گلدسته برای دسته گل و محصولات گل دیگر، نکات زیر را دنبال کنید:

  • ساقه های گل را صبح زود یا شب ببرید نه در گرمای روز.
  • از یک چاقوی تیز استفاده کنید و یک سطل آب ولرم را به تخت گل بیاورید. ساقه ها را به صورت مورب برش دهید و در سطل قرار دهید.
  • ساقه ها را فقط با یک یا دو گل باز ببرید. بقیه جوانه ها بعد از گذاشتن آنها در گلدان باز می شوند. اگر می خواهید از پیازها استفاده مجدد کنید، حداقل چهار برگ را روی گیاه بگذارید.
  • سطل با گل ها را برای چند ساعت در یک مکان تاریک خنک قرار دهید و سپس آنها را در گلدان بچینید.
  • گلهای کم رنگ پایین را بردارید و هر چند روز یکبار حدود 1 اینچ از پایین هر ساقه گل ببرید.

آفات / بیماری ها

  • پوسیدگی پیاز گلایول (پژمردگی فوزاریوم)
  • قالب خاکستری
  • ویروس ها
  • ستاره زرد
  • کنه های عنکبوتی
  • تریپس
  • شته ها

گل گلایل سفید. کیفیت برتر و قیمت مناسب خرید گلایل از گلفروشی آنلاین اطلس گل.

5)گل شمعدانی

با نحوه ی کاشت و تکثیر گل شمعدانی آشنا شوید

با نحوه ی کاشت و تکثیر گل شمعدانی آشنا شوید

همه‌ی ما با شنیدن نام گل شمعدانی، تصاویر زیبای حیاط های نقلی و حوض دار خانه های قدیمی در ذهنمان سبز می‌شود. همان هایی که گلدان های شمعدانی قرمز و نارنجی و صورتی برروی پله ها و لبه‌های حوض آنها خود نمایی می‌کرد. شمعدانی گیاهی زیبا و مقاوم است که قبلا به طور کامل با شرایط نگهداری آن آشنا شده‌ایم. اما در این مقاله میخواهیم با روش قلمه زدن شمعدانی آشنا شویم تا برای همیشه این گیاه گلدار زیبا را داشته باشیم و با تکثیر آن، این زیبایی را به عزیزانمان نیز هدیه دهیم.

روش-قلمه-زدن-شمعدانی

انواع روش تکثیر شمعدانی :

تکثیر شمعدانی معمولا به دو روش 1. کاشت بذر و 2. قلمه زدن انجام می شود که روش قلمه زدن شمعدانی بسیار ساده تر و متداول تر است. تکثیر شمعدانی بسیار ساده اما پر نکته است و جزئیاتی مانند زمان قلمه زدن شمعدانی ( بهار تا اواسط پاییز ) و طریقه نگهداری از قلمه ها و بذر ها، برای داشتن گیاهی جدید و زیبا تاثیر بسزایی دارد. در ابتدا با روش قلمه زدن شمعدانی آشنا می‌شویم :

1. قلمه زدن شمعدانی :

گام اول :

برای تکثیر شمعدانی به این روش از ساقه های سبز اصلی و چوب مانند شمعدانی استفاده میکنیم. در ابتدا قلمه های با اندازه های حدود 8-12 سانتیمتر دارای 2 یا 3 گره را از گیاه اصلی جدا میکنیم.توجه داشته باشید که حتما اینکار را با چاقوی تیز و یا قیچی باغبانی انجام دهید.

تکثیر-شمعدانی

گام دوم :

بعد از بریدن قلمه، همه‌ی برگ‌ها و شاخه های اضافی روی آن را حذف میکنیم به طوری که تا 5 سانتی متر فقط ساقه بماند.  برگ های موجود در انتهای قلمه را نگه میداریم و اگر برگی در بین آنها وجود دارد که بریده شده است و یا ظاهری بیمار دارد را نیز حذف می‌کنیم.

تکثیر شمعدانی

گام سوم :

برای گرفتن نتیجه بهتر و سریعتر می توانید انتهای ساقه را درون هورمون ریشه زایی فرو کنید. این هورمون هم سرعت ریشه زایی را بالا می‌برد و هم آلودگی های بعد از قرار گرفتن ساقه در خاک، که ممکن است باعث بیماری قلمه شمعدانی بشود را کاهش می‌دهد.

روش تکثیر شمعدانی

گام چهارم :

قلمه ها را میتوان در خاک و کود آماده و یا مخلوط کوکو پیت و پرلیت کاشت. بعد از کاشتن قلمه ها، آنها را به مدت یک هفته در محیطی نیمه تاریک نگهداری کنید تا انرژی گیاه به جای رشد برگ، محدود به ریشه زایی شود. بعد از این طی این مدت قلمه را به مکانی پرنور، مانند کنار پنجره منتقل کنید.

 

قلمه زدن شمعدانی

گام پنجم :

برای حفظ رطوبت گیاه، راههای زیادی وجود دارد و یکی از این راهها کشیدن یک کیسه پلاستیکی روشن برروی گلدان است. توجه داشته باشید که در این مدت، قلمه‌ها را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید و سعی کنید بستر کاشت مرطوب باشد.

تکثیر شمعدانی

گام ششم :

اگر از نایلون بر روی قلمه ها استفاده کرده‌اید باید توجه داشته باشید که در صورت وجود نداشتن تهویه مناسب، قلمه ها کپک خواهند زد. پس یا روی نایلون سوراخ های ریزی ایجاد کنید که هوا جریان داشته باشد و یا هر روز نایلون را از روی آنها بردارید  تا قلمه‌ها هوا بخورند.

 

گام هفتم :

در بهترین شرایط 3 الی 4 هفته و در بدترین شرایط 6 الی 8 هفته، ریشه دهی قلمه ها زمان می‌برد. اگر تکثیر را از اواسط بهار آغاز کرده باشید، بعد از ریشه دهی قلمه، هوا رو به گرمی می‌رود فصل رشد آنها آغاز می‌شود. در این زمان بهتر است یک گلدان برای قرار دادن قلمه ها در نظر بگیرید. بعد از قرار دادن آنها در گلدان اصلی، قلمه را سرزنی کنید تا گیاه به رشد شاخه های جانبی تشویق شود و گلدانتان پر شود. در صورت مهیا بودن همه‌ی شرایط، بعد از چند هفته شما یک گلدان شمعدانی زیبا و پر خواهید داشت.

روش تکثیر شمعدانی

 

تا اینجا قلمه زدن شمعدانی را فراگرفتیم، با ما همراه باشید تا در ادامه با تکثیر شمعدانی از طریق بذر نیز آشنا شویم.

 

2. روش تکثیر شمعدانی با بذر :

گام اول :

در ابتدا سوراخ‌هایی با عمق حدود نیم سانتیمتر و با قطری دو برابر قطر بذر روی خاک ایجاد میکنیم. از خاک کوکوپیت یا ترکیب پیت ماس استفاده میکنیم. بذر را درون سوراخ ها گذاشته و روی آن خاک میریزیم و سپس روی آن را به آرامی با آب پاش مرطوب کرده و با نایلون میپوشانیم  و در دمای 20 درجه قرار میدهیم.

تکثیر شمعدانی از طریق بذر

گام دوم :

در این مرحله باید بسیار مراقب باشید که گیاه کپک نزند برای جلوگیری از این مشکل هر چند وقت یکبار هوادهی را انجام دهید.

گام سوم :

مدت 3 الی 7 روز زمان می‌برد تا بذرها جوانه زنی کنند و در این مدت باید توجه کرد که هر موقع خاک خشک شد با اسپری خاک را مرطوب کرد.

گام چهارم :

زمانی که جوانه ها برگدار شدند روی نایلون یک سوراخ ایجاد کرده و در محلی نورگیر با نور غیر مستقیم قرار میدهیم. بعد از یک هفته سوراخ دیگری ایجاد کرده و این کار را انقدر در طول زمان انجام میدهیم تا گیاه به هوای بیرون عادت کند. بعد از چند هفته گلدان ها حاوی ساقه ها و برگهای زیبای شمعدانی خواهد شد و می‌توانید از این گل زیبا نهایت لذت را ببرید.

زمان قلمه زدن شمعدانی

6)کاکتوس ها

گل گیفت | نگهداری کاکتوس در منزل

نگهداری کاکتوس در منزل

نگهداری کاکتوس در منزل بسیار جذاب و پرطرفدار بوده و می توانید از کاکتوس ها در خانه خود برای زیبایی و سلامتی روح و روان استفاده کنید. برای یادگیری نکات لازم در جهت پرورش و نگهداری گیاه کاکتوس با گل گیف همراه باشید.

معرفی گیاه کاکتوس

کاکتوس ها از جمله جذابترین و متنوع ترین گیاهان خانگی هستند. تعداد بالای گونه های گیاهی کاکتوس ها و ساکولنت ها با توجه به ظاهر جذاب و متفاوت، سبک زندگی خاص، نگهداری و پرورش آسان در بسیاری از گونه ها و گل های لطیف و زیبایشان، طرفداران زیادی دارند. گیاه کاکتوس به خودی خود رشد کرده و جزو گیاهان مقاوم بوده و نگهداری از آن‌ ها بسیار راحت است، اما به مراقبت و توجه نیاز دارند تا سالم بمانند و رشد کنند.

با گسترش آپارتمان نشینی و زندگی پر مشغله امروزی سال ‌به ‌سال بر تعداد پرورش دهندگان این گیاهان افزوده می شود. با توجه به استقامت و بردباری کاکتوس ها نسبت به شرایط محیطی حتی افراد پر مشغله یا تازه کار هم قادر به پرورش این گیاهان صبور خواهند بود.

اصول نگهداری گیاه کاکتوس

جهت نگهداری کاکتوس در منزل، باید مطمئن شوید که مقدار مناسب نور خورشید، خاک مناسب، دما و آبیاری را تامین خواهید کرد.

نور مورد نیاز کاکتوس

نگهداری کاکتوس ‌ها و ساکولنت ها بدون نور آفتاب امکان پذیر نمی ‌باشد و یکی از مشکلات پرورش و نگهداری کاکتوس‌ ها در منزل و آپارتمان کمبود نور است. کاکتوس‌ ها روزانه به حدود 6 ساعت نور نیاز دارند که می ‌توان با قرار دادن آن ها در پشت پنجره یا مکان‌ های نورگیر در منزل، نور مورد نیاز را تأمین کرد. در صورتی که خانه شما اصلا مکان نورگیری ندارد، می‌ توانید از نورهای مصنوعی استفاده کنید.

در صورتی که کاکتوس ‌ها نور کافی دریافت نکنند، رشد آن ها باریک و دچار رنگ پریدگی شده و ممکن است گیاه شروع به ارتجاع کند که به عنوان کمبود کلروفیل شناخته می شود. همچنین اگر کاکتوس نور بیش از حد دریافت کند، ممکن است سفید شود یا هاله های نارنجی، زرد ایجاد شود. همچنین خورشید می تواند با تابش مستقیم، گیاه را بسوزاند، بنابراین اگر گیاه را پشت پنجره می گذارید، مراقب باشید.

نور مناسب کاکتوس width=512 height=512 border=0

دما مناسب کاکتوس

کاکتوس ‌ها تغییرات دمایی را به خوبی تحمل می‌کنند ولی دمای 5 تا 40 درجه سانتی ‌گراد مناسب آن ها بوده و دمای خارج از این محدوده می ‌تواند به کاکتوس ‌ها آسیب برساند. میزان تحمل دمایی به نوع کاکتوس، شرایط محیطی، و اندازه گیاه بستگی دارد. در زمستان بهتر است در مکانی خنک نگهداری کنید تا در بهار هم رشد بیشتری داشته باشد و هم اینکه کاکتوس شما گل بدهد.

خاک مورد نیاز کاکتوس

داشتن خاک مناسب یکی از موارد ضروری در پرورش کاکتوس ‌ها می ‌باشد. ترکیب خاک مناسب برای کاکتوس‌ ها ترکیبی از ماسه و پیت ماس و مقدار بسیار کمی ورمی می ‌تواند باشد. ریشه کاکتوس‌ ها به شدت مستعد پوسیدگی می ‌باشد و در صورتی که آب بیش از حد در خاک باقی بماند یا گلدان زهکشی مناسبی نداشته باشد، سریعا ریشه گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد.

آبیاری مناسب کاکتوس

یکی از اصول مهم و حیاتی جهت نگهداری کاکتوس‌ در منزل ، میزان آبیاری می‌ باشد. میزان نیاز آبیاری کاکتوس ‌ها به عواملی مانند نوع کاکتوس، شرایط محیطی مانند رطوبت و دما، اندازه گیاه و خاک گلدان بستگی دارد. به طوری کلی در فصل رشد هفته ‌ای یک بار آبیاری کامل نیاز دارند و در فصل خواب هر ماه یک بار کافی می ‌باشد. در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید خاک کاملا خشک شود. عدم جذب آب و خیس ماندن خاک نشانه پوسیدگی ریشه و بیماری گیاه می باشد.

آبیاری گیاه کاکتوس width=512 height=512 border=0

تکثیر گیاه کاکتوس

بهترین زمان برای تکثیر کاکتوس بهار است اما در فصل های دیگر نیز می توان این کار را انجام داد. برای تکثیر کاکتوس از روش قلمه زنی استفاده می کنیم زیرا کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند. برای قلمه زدن از چاقویی تیز استفاده کنید. قبل از قرار دادن کاکتوس در خاک برای جلوگیری از بین رفتن کاکتوس و پوسیدگی آن چند روزی آن را در سایه برای خشک شدن قسمت بریده شده قرار دهید. پس از این دوره آن را در گلدانی با زهکشی مناسب قرار دهید و آبیاری کنید. پس از چند هفته ریشه ها ظاهر می شوند.

بیماری ها و آفات کاکتوس

اگر به یک مسئله برخورد کردید، سریعا اقدام به مقابله با آفات و بیماری ‌ها کنید تا کاکتوسی سالم و زیبا داشته باشید. بزرگترین مشکل برای صاحبان کاکتوس، آبیاری بیش از حد است. اما این مشکل تنها با کمی دقت قابل حل است. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه می شود و متاسفانه هنگامی که ریشه کاکتوس بپوسد یا حتی پوسیدگی در آن آغاز شود، دیگر نمی توان گیاه را نجات داد.
آفت های کاکتوس نسبتا کم هستند، اما هنگام خرید کاکتوس توجه کنید که حشره ای مشکوک روی آن لانه نکرده باشد. شپشک ها، کنه ‌ها و قارچ‌ ها مهم‌ ترین آفات کاکتوس هستند که می ‌توانند گیاه شما را بیمار کنند. بهتر است که کاکتوس‌ های تازه خریداری شده را ابتدا چند هفته ‌ای قرنطینه کنید و جدا از سایر کاکتوس ‌ها نگهداری کنید و پس از اطمینان از سلامت، آن ها را در کنار سایر کاکتوس ‌ها قرار دهید. در صورتی که آفات کاکتوس به سراغ گیاه شما آمدند، با اندکی حشره کش می توانید آن ها را از بین ببرید.

گلدهی کاکتوس

در صورت رعایت نکات مهم برای گلدهی کاکتوس ، گیاه شما حتما گل می دهد. به عنوان مثال تا زمانی که گیاه کاکتوس به سن گلدهی نرسد، هر قدر هم کود یا نور گیاه مناسب باشد، گل نمی دهد. بستر مناسب خاک کاکتوس معمولا باید متخلخل باشد. نور و آبیاری مناسب و کوددهی منظم با کودهای پتاس بالا در فصل رشد برای گلدهی کاکتوس، بسیار ضروری است.
فراهم کردن فصل خواب کاکتوس برای گلدهی آن ضروری بوده به طوریکه وقتی هوا سرد می شود کاکتوس خودش را برای استراحت آماده می کند، در این فصل باید آبیاری را محدود کنید. در فصل گلدهی کاکتوس کوددهی را کم کرده، ماهانه یا سه ماهی یکبار انجام دهید. همچنین باید دما را پایین نگه داریم تا حدی که گل کاکتوس دچار آسیب نشود.

گلدهی گیاه کاکتوس width=512 height=512 border=0

تعویض گلدان کاکتوس

معمولا زمانی که کاکتوسی را می خرید، مدت زیادی از رشد آن در گلدان فعلی گذشته است و به احتمال زیاد به یک تغییر گلدان نیاز دارد. گلدانی را انتخاب کنید که تنها اندکی از گلدان فعلی بزرگتر باشد، زیرا فضای بیش از حد به آبیاری بیش از اندازه منجر می شود. در ضمن توجه کنید که ته گلدان سوراخ هایی برای خروج آب اضافه موجود باشد، زیرا بدون وجود آن ها، کاکتوس پوسیده شده و منجر به مرگ کاکتوس می شود. این کاکتوس تا یک هفته پس از تعویض گلدان نباید در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرد و آبیاری آن نیز باید به اندازه باشد تا بتواند به محیط جدید عادت کند. اگر امکان دارد، هنگام تعویض گلدان بهتر است گلدان قبلی را بشکنید و گیاه را از آن خارج نمایید. زیرا خارج کردن کاکتوس با بیلچه موجب زخمی شدن ریشه می شود. مقداری خاک کاکتوس تازه در ته گلدان ریخته و کاکتوس را روی آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک بیشتر پر کنید.

تعویض گلدان کاکتوس width=512 height=512 border=0

سوالات متداول نگهداری کاکتوس در منزل

بهترین زمان برای تهیه کاکتوس ها چه زمانی است؟
هر چند کاکتوس ها در تمام مدت سال در گل فروشی ها، فروشگاه های لوازم خانگی و حتی سوپرمارکت ها به فروش می رسند، اما بهترین فصل تهیه آن ها تابستان است.
علت چروک شدن کاکتوس چیست؟
چروک شدن و خم شدن کاکتوس های ستونی می تواند نشانه کم آبی باشد. که با آبیاری مجدد به حالت اولیه بر می گردند، ولی اگر مدت زمان بی آبی طولانی شود باعث خراب شدن و مرگ گیاه می شود.
علت قهوه ای شدن کاکتوس چیست؟
یکی از نشانه های زیاد بودن میزان نور تغییر رنگ کاکتوس ها و ساکولنت ها به قرمز و قهوه ای می باشد که باید میزان نور را کم کنیم.

6)گل بنت قنسول یا گل کریسمس
نگهداری و تکثیر گل بنت قنسول یا گل کریسمس
گیاه بنت القنسول